Tuntuu, että pitkästä aikaa tänään iski ruokainspiraatio. Belgian reissua lämmöllä muistellen piti tuhertaa parsasta jotain ja sadepäiväänhän kuuluu keitto. Voisilmäpelin parsakeitosta sovelsin vähän mausteisemman version.
Parsa-kookoskeitto
nippu parsaa (500g)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
mustapippuria
valkopippuria
chilijauhetta
currya
puoli purkillista kookosmaitoa
n. 1 rkl sitruunamehua
Pese ja leikkaa parsoista puumaiset osat pois, paloittele loput. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa pari minuuttia. Lisää parsat ja kuullota lisää muutaman minuutin ajan. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua noin 20 minuuttia niin, että voit soseuttaa parsat. Soseuta parsat ja lisää kookosmaito ja sitruunamehu.

Sunnuntaina piti kirjoittaa hehutuspostaus, mutta ei Leijonajuhlilta jaksanut enää. Vietettiin kisakatsomoa kaverin luona ja tein Pätkismuffinseja, joita Kaisakin pystyi syömään! Toisaalta itse jouduin tekemään pienen myönnytyksen vehnäjauhojen suhteen. Eihän herkuttelua voi kieltää, jos muuten syö hyvin. Pitäisi vielä saada kuva tänne. Lisään, kun saan sen. Tässä ohje:
Munattomat Pätkismuffinsit
50 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vettä
pätkispussi
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri voi sekoitukseen vuorotellen veden kanssa. Paloittele tai hienonna pätkikset ja lisää joukkoon.
Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Syö hyvässä seurassa ja vaikka jäätelön kanssa. Niin me tehtiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti