Voileipiä, sipsiä, karkkia! Voi apua nuita junien ravintolavaunuja ja lentokenttien kahviloita. Jos ei leipää haluaisi aina syödä, niin mitä jää vaihtoehdoiksi. Kriteerinä on, että sitä voi napostella. Aina ei tarvitsisi heti pitää evästaukoa sen takia, että ruoka lämpenee tai pilaantuu liian nopeasti. Esimerkiksi salaatit ja maitoa sisältävät on vähän riskialttiita ruokia siinä suhteessa. Salaateissa huonoa on se, että niille pitäisi aina olla vesitiivis rasia ja tyhjänä sen säilyttäminen koko reissun ajan tuntuu välillä turhalta.
Kierrätyksen nojalla ostin ennen Belgiaan lähtöä Light my firen Mealkitin. Olen jo pitkään himoinnut ostavani semmoisen, mutta en tapani mukaan ollut raskinut sijoittaa siihen sitä huimaa 15 euroa. Vähän kyllä harmittaa, etten saanut jotain normaalista poikkeavampaa väriä, vaan tyydyin klassiseen punaiseen. Pitää vielä myöhemmin hifistellä ja ostaa luhalle oma kotelo!
Kismittää muuten vielä tuo eväsasia siinäkin mielessä, että kahviloiden hinnat pyörii opiskelijabudjetin näkökulmasta pilvissä. On silti liian helppoa vaan ostaa sieltä se valmis voileipä ja kahvi tai tee. Oikeasti helpompaa olisi ennen reissua ostaa ne pari hedelmää tai porkkanaa ja pilkkoa valmiiksi rasiaan. Menomatkalla valmistautuminen toimi tällä kertaa paremmin. Toiseen rasiaan voisi sekoitella pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Vesipullo matkaan ja lyhyt reissu on helposti tehty.
Pidemmällä matkalla haluaisi vähän tukevampaa ruokaa, verrattavissa esimerkiksi niihin iänikuisiin voileipiin. Tulikin mieleen vähän karpimmat sämpylänkorvikkeet. Karppaus.infon resepteistä bongasin juustoleipäset, joita olen soveltanu pariin otteeseen.
Juustoleipäset, Jennin versio
noin 8-10 leipästä, 225 astetta
2 munaa
1,5 dl siemeniä, ruisjauhoja ja hiutaleita
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta
Koko pakka sekaisin, kokkareita pellille ja uuniin. Vähän rusketuttuaan voi ottaa pois ja ah NAM!
Vaihtelua saa siemen-jauho-hiutaleseosta vaihtelemalla. Näitten väliin voi sitten vaikka leikkeleitä tai muuta laittaa. Säilyy vähintäänkin yhtä pitkään kuin voileivätkin.
Aion kyllä koittaa tehdä jonkin vielä vähän pidempään säilyvämmän reseptin matkoille. Eihän se kuitenkaan vaadi siinä pakkaamisen ohella yleensä hirveästi aikaa valmistella eväitäkään. Jokatapauksessa edellinen ilta menee myöhään...
Kohta onkin juna perillä Jyväskylässä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti