torstai 12. toukokuuta 2011

Soveltavassa keittiössä, osa en-tiedä-edes-mikä

Jos ei koko päivänä ole syönyt kevyttä fetasalaattia enempää, niin luulisi ruuanlaiton olevan "aivan sama, kunhan saan jotain". Tänään töistä tullessa lähdin lenkille ja kaikessa rauhassa aloitin tekemään ruokaa. Kotoa tuodut hirvenlihat vaatii suuremman vaivan kuin pikaisen paistamisen! Ruokalistalta löytyi siis Hirvenlihamureke paprikakastikkeella ja keitettyä parsakaalta. Ohjeen olen joskus netistä löytänyt, mutta en muista mistä. Tässä kuitenkin sovellettu ohje:

Jauhelihamureke ja paprikakastike


Mureke:
100g ranskankermaa
3/4 dl ruisjauhoja

1 sipuli
voita paistamiseen

200g hirven jauhelihaa

1 muna

suolaa

rosmariinia

mustapippuria


Paprikakastike:
paprika
250g paseerattua tomaattia

100g ranskankermaa

100g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria


Ja kuinka tämä herkku syntyy:
Sekoita ranskankerma ja ruisjauhot. Pilko sipulit ja paista ne voissa pehmeiksi. Yhdistä kaikki ainekset kivaksi mössöksi ja muotoile murekkeet pellille. Itse tein neljä pientä mureketta. Helppo pakastaa, koska opiskelijahan tekee kerralla paljon ruokaa. Paista murekkeita uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia, riippuen murekkeiden koosta. Kastikkeen voi luonnollisesti valmistaa, kun murekkeet ovat uunissa. Poista paprikoista siemenet ja pilko ne kattilaan. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä muutaman minuutin verran. Soseuta kaikki ja se on siinä. Samalla voi keitellä parsakaalia, kukkakaalia tai jotain mistä tykkää!

Soveltakaa mitenkä tykkäätte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti