keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Välineurheilua ja lasagnea!

Nautinnollista uutta vuotta kaikille! Toivottavasti kaikilla on monta monta ruokainspiraatiota ja -elämystä tämän vuoden aikana.

Palataan vielä hetkeksi viime vuoden puolelle, jouluaattoon. Olin ollut niin kiltti, että pukin kontista sain itselleni uudet keittiöveitset, sveitsiläistä laatukamaa Royalty linen 5 veitsen setin. Lisäksi sain uuden visakoivuisen leikkuulaudan ja drinkkikirjan. Tuosta veitsisetistä olin kuitenkin kaikista innoissani! Mieletöntä, ihanaa, mahtavaa!


Testailemaan pääsin jo hieman kotona ja eilen, mutta tänään tositoimissa. Päätin värkkäillä lasagnet pitkästä aikaa. Meni taas soveltamiseksi, kun jääkaapissa ei ihan kaikkea ollut. Mutta tämmöistä minä sinne vuokaan laitoin:

Lasagne

200 g hirvijauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa

n. 100 g kesäkurpitsaa

reilu puolikas paprika

500 g paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
basilikaa
rosmariinia

jauhettua chiliä

Juustokastike

n. 30 g voita

muutama rkl jauhoja
5 dl vettä

2 dl ruokakermaa

noin 300 g juustoraastetta


täysjyvälasagnelevyjä
juustoraastetta päälle

Pilko (hienoilla, upeilla veitsillä :) sipulit ja kasvikset. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha pannulla. Lisää kasvikset ja tomaatti vuorotellen. Mausta ja anna hautua, kun teet juustokastikkeen.
Sulata voi ja lisää vehnäjauhot kattilaan. Anna kiehua ja lisää vesi kattilaan. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää kerma. Kun kastike kiehuu, ota kattila levyltä, mausta ja lisää juusto.
Kasaa lasagne: itse sain kolme kerrosta aikaan, ensin täyte, sitten kastike ja lopuksi lasagnelevyt. Päälle jäi vielä juustokastiketta ja juustoraastetta.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.


Tältä se sitten näytti, tuoksui mielettömän hyvälle ja maistuikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti