lauantai 14. tammikuuta 2012

Päivän haaste: gluteeniton leivonnainen

Tällä kertaa odottelen ystävääni kylään ja tällä tapauksella onkin keliakia. Ensin ei ollut tarkoitus tehdä mitään, mutta kaapissa viimeistä käyttöpäivää lähenevät mantelijauhot vaativat päästä käyttöön. Sitten suuntana oli netti ja maku.fi. 2 hakutulosta ja tuloksena Suklainen päärynätorttu. Kaupassa käyminenhän Linkkimyös sujui hienosti ja unohdin reseptistä pistaasipähkinät...hups. Onneksi soveltaminen ei ole taaskaan ongelma.

Suklainen päärynätorttu, versio J

200 g voita
1,5 dl kaakaojauhetta

3 munaa

2,5 dl sokeria

1 rkl vaniljauutetta

2 dl mantelijauhoa

2 päärynää

vajaa desi rouhittuja cashew-pähkinöitä

Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat.


Sulata voi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon. Jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita lastalla joukkoon mantelijauhot ja voi-kaakaoseos, johon on lisätty vaniljauute. Kaada täytteet uunivuokaan (ohjeen mukaan 20x24 cm tai halk. 24 cm). Itse valitsin taas vaihteeksi liian pienen vuoan, mutta onneksi taikina ei noussut yli.

Asettele ne taikinan päälle, ne valuu suunnilleen vuoan pohjalle. Ripottele Cashew-pähkinärouhe päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. (Itse jouduin paistamaan pienen vuoan takia reilu puoli tuntia ja pintahan siinä kärtsähti.) Piirakan pitäisi olla reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä hieman hytisevä. Nosta vuoka pöydälle ja laita lautanen tai tarjotin sen päälle, jolloin piirakka jatkaa kypsymistään.


Tämmönen siitä tuli. Kun lohkasin tai siis upotin kakkulation piirakkaan, niin sehän völähti :D En malttanut tietenkään odottaa riittävän kauaa, että keskellä oleva taikina hyytyy.. Ehkä se huomenna, mutta on tämä löysä taikinakin hyvää! Maut sopii kyllä hyvin, päärynä raikastaa kivasti tuota kohtalaisen tuhtia suklaan makua.

Kokeilkaa te vähän isommalla vuoalla! Seuraavan kerran voisin ite tehdä samoin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti