torstai 28. huhtikuuta 2011

Sosesoppaa

Rakastan lihaa. Lihaa, lihaa, lihaa! Lihan syöminen on jollain hyvin alkukantaisella tavalla sielua tyydyttävää ja hyväilevää. Mutta lihansyönnistä saa nykyään suuren suuria omantunnontuksia. Siksi paljastankin salaisen paheeni: kasvissosekeitot! En ole ikinä hirveästi diggaillut kasvisten tai hedelmien syönnistä (ne ovat jotenkin outo konsepti kaikkina muina vuodenaikoina paitsi kesäisin tbh) ja vielä vähemmän keitetyistä kasviksista. Ainoa, josta pidin oli keitetty porkkana, nykyään maha ei kestä sitäkään. Et se siitä.

Tämän kertaisen sopan lähtöideana oli sipulinen keitto, mutta lopputulos oli enemmänkin kesäkurpitsainen.

5 sipulia
1 kesäkurpitsa
n. 0,5 dl kukkakaalta (pakaste)
n. 1 dl parsakaalta (pakaste)
1 omena
suolaa
musta-, mauste- ja viherpippurisekoitetta
margariiniä (maidotonta)
7 laakerin lehteä

Vettä + suolaa kattilaan rehujen kanssa ja keitetään n. puoli tuntia. Kun kasvikset ovat keittyneet laakerin lehdet kerätään talteen. Samoin veden määrää kantsii vähän tarkastella. Sitten mausteita ja margariinia kattilaan ja sauvasekoittimella sekaisin tasaiseksi mössöksi. Makua voi säätää vielä lopuksi, jam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti